29.04
2018

Hämeenlinnan Vpk:lle uusi vahingontorjuntayksikkö

Nykyinen RKH4396

Vpk:n omistama vahingontorjuntayksikkö on käyttöönottovuonna 1992 ollut ensimmäinen Vpk-käyttöön hankittu vahingontorjuntayksikkö Suomessa.

Vpk:mme on ollut edelläkävijä palokuntien hälytystoiminnan erikoistumisessa ja haluamme jatkaa edelleen edelläkävijänä. Vahingontorjuntayksikön kalustolla toimitaan erilaisissa erikoiskalustoa vaativissa tehtävissä. Yksikön kalustona on mm vesi-imureita, uppopumppuja, kuivaimia, raivausvälineitä jne. Auton iästä johtuen Vpk perusti syksyllä 2016 autotoimikunnan miettimään ajoneuvon uusintaa yhdessä Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksen kanssa. Kyseinen hankinta tukee myös Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksen toiminta-ajatusta.

Uuden hankittavan yksikön toiminta-alueena tulee olemaan koko Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen toiminta-alue.

Ajoneuvosta on tarkoitus tulla siis edelläkävijä vahingontorjuntayksiköiden sarjassa. Tätä puoltaa myös se, että ajoneuvo tullaan rakentamaan uudelle Mercedes-Benz Sprinter 2018 alustalle, joka julkaistiin helmikuussa.