02.09
2020

Hämeenlinnan VPK vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi

Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi on Suomen Sopimuspalokuntien Liitto (SSPL) valinnut Hämeenlinnan Vapaaehtoinen Palokunta Ry:n., joka on Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sopimuspalokunta. Hämeenlinnan VPK on ollut aktiivisesti kehittämässä palokuntien laadukasta jälkivahingontorjuntatoimintaa normaalin hälytystoiminnan rinnalla. Yhdistyksenä Hämeenlinnan Vapaaehtoinen Palokunta ry on aktiivinen ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia palokuntatoiminnassa tarjoava yhteisö. Palokunta on aktiivisesti pyrkinyt löytämään jäsenilleen mielekästä toimintaa ja ylläpitämään toimintansa laatua, erityinen kiitos ja kunniamaininta on annettu palokunnan veteraaniosastolle aktiivisuudestaan ja palokunta-arvojen vaalimisesta.

Huomionosoituksen palokunnalle luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) puheenjohtajaArto PirttilahtiHämeenlinnassa29.8.2020. Pirttilahdenmukaan SSPL haluaa olla tekemässä sopimuspalokuntatyötä näkyväksi, jotta se saisi sen arvostuksen, joka sille pelastustoimen palveluiden yhtenä peruspilarina kuuluu.

Harvaan asutussa maassamme pelastustoimen palvelut on turvattu suurimpien taajamien ammattipalokunnilla, mutta noin 90 %:issa maan pinta-alasta sopimuspalokuntalaiset tuovat ensimmäisen avun kansalaisten luo. Myös suurissa taajamissa – kuten nyt Hämeenlinnassa -ovat sopimuspalokunnat tukemassa ammattipalokuntien toimintaa suuremmissa ja päällekkäisissä tilanteissa. 

Tällä tänään julkistettavalla valinnalla haluamme tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa ja toisaalta myös tehdä tunnetuksi palokuntayhteisöjentekemää muutakin arvokasta työtä yhteiskunnan hyväksi.Nyt Hämeenlinnan VPK:lleluovutettu kunniamaininta on tunnustus kokoHämeenlinnan vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen jäsenistölle, niin sopimuspalokuntatoimintaan osallistuville, kuin nuoriso-, nais- ja veteraaniosastolaisille, toteaa Pirttilahti. 

SSPL nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan. Tällä valtakunnallisella kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, lähtövarman ja koko ajan kehittyvän sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle, sekä kansalliselle kokonaisturvallisuudelle.

TEKSTI: https://sspl.fi/index.php/uutiset

KUVA: TWITTER

UUTISIA:
https://yle.fi/uutiset/3-11517877
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/vuoden-sopimuspalokunnaksi-valitussa-hameenlinnan-vpkssa-uskotaan-valoisaan-tulevaisuuteen-1482898/