RKH4352

VAHINGONTORJUNTAYKSIKKÖ

RKH4352on Hämeenlinnan VPK:n omistama ja Suomen ensimmäinen vapaapalokuntien vahingontorjuntayksikkö, joka on erikoistunut jälkivahingontorjuntaan. Jälkivahingontorjunnalla tarkoitetaan esimerkiksi tulipalojen, onnettomuuksien tai vesivahinkojen jälkeisiä lisävahinkojen estämiseksi tehtäviä toimenpiteitä, ja se onkin olennainen osa palokuntamme toimintaa. Yksikön kalustoon kuuluu laajalti erilaisia pelastusvälineitä sekä jälkivahingontorjuntakalustoa. RKH4352 on ainoa Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen alueella näin kattavasti varusteltu vahingontorjuntayksikkö. Yksikön miehistövahvuus on 1+5 henkilöä.

Hämeenlinnan Vpk:n omistama yksikkö toimii Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen tukiyksikkönä muun muassa vahingontorjunta- ja suuronnettomuustehtävillä sekä jälkivartio- ja raivaustehtävillä.

Ajoneuvon tietoja: 
Mercedes-Benz Sprinter 519 3.0l V6 automaatti. Vuosimalli 2018.
Korityöntekijä: Wedonex Oy

Yksikössä on muun muassa runsaasti erilaisia sähkötyökaluja, runkonaulainta, sahaa sekä puutavaraa ja levyjä väliaikaisten kattojen, seinien, ovien tms. rakentamiseen. Vesi-imureilla ja uppopumpuilla voidaan vesivahinkotilanteessa poistaa suurikin määrä vettä pois kiinteistöstä.

Yksiköstä löytyy myös paineilmalaitteet, mikä mahdollistaa yksikön henkilöstön savusukellusturvaparina toimimisen. Paineilmalaitteita käytetään hengityksen suojaamiseen myös vaarallisten aineiden onnettomuuksissa sekä jälkiraivauksissa.

Kalustoon kuuluu myös lämmitettävä ilmakaariteltta, jolla mahdollistetaan esimerkiksi kohteista evakuoiduille henkilöille väliaikainen suoja.

Lisää kuvia