Ari Pitkänen

Syntymävuosi: 1986
Koulutustaso:Vanhempi sammutusmies
Siviiliammatti: Sairaanhoitaja

Miten päädyit mukaan Hämeenlinnan VPK:n toimintaan?

Urani VPK:ssa alkoi Pohjois-Savossa Sonkajärven kunnassa vuonna 2000 ollessani 14-vuotias. Olin toiminnassa mukana ensin Sukevalla ja myöhemmin Sonkajärvellä. Savossa suoritin nopeaan tahtiin palokunnan järjestämät kurssit päästäkseni mukaan hälytysosaston toimintaan. Vuonna 2006 pidin toiminnasta parin vuoden tauon. Muutettuani Hämeenlinnaan vuonna 2008 otin yhteyttä paikallisen VPK:n päällikköön ja pian huomasin olevani taas täysillä mukana VPK:n toiminnassa.

Mikä palokunnassa kiehtoo?

Palokunnan toiminnassa minua kiehtoo eniten mahdollisuus päästä auttamaan muita ihmisiä hädän hetkellä. Palokuntaharrastusta tehdään vapaaehtoisesti, mutta tunnollisesti. Tätä toimintaa ei voi verrata normaaliin harrastukseen. Toisinaan tilanteisiin lähdetään sängystä keskellä yötä, kun puhelin piippaa hälytyksen merkiksi.

Mikä toiminnassa on parasta?

Toiminnan myötä on tullut paljon uusia ystäviä ja se on mielestäni yksi parhaista asioista palokuntaharrastuksessa. Toiminta keskittyy viikkoharjoituksiin ja hälytyksiin, mutta lisäksi teemme paljon muutakin samalla hyvällä porukalla. Erilaiset valistustehtävät ovat minulle myös mieluisia, koska niissä saadaan jaettua tärkeää tietoa muille ihmisille.

Oletko saanut palokunnasta oppia siviiliin?

Palokunnassa kaikilla on siviiliammatti ja hyödynnämme jokaisen erityistaitoja toiminnassamme. Harrastuksen parissa pääsee tutustumaan monen eri ammatin saloihin ja sieltä saa hyödyllistä oppia myös siviilielämään. Palokunnan kursseilla opitut asiat ovat mielessä myös siviilielämässä ja ne tuovat varmuutta auttaa muita ihmisiä tarvittaessa.

Kenelle suosittelisit toimintaa?

Palokuntaharrastusta voi kokeilla mielestäni kuka vaan. Nopeasti jokainen huomaa, että onko se oma juttu. Kokemusta palokunnasta ei tarvitse valmiiksi olla vaan kaikki voivat tulla mukaan. Toiminnassa mukana olemalla oppii perusasioita ja kursseille pääsee syventämään osaamistaan.