Syntymävuosi: 1992
Koulutustaso: Yksikönjohtaja
Siviiliammatti: Projektipäällikkö
Miten päädyit mukaan Hämeenlinnan VPK:n toimintaan?
Pienempänä kävin ahkerasti Hämeenlinnassa järjestettävillä Elomessuilla. Hämeenlinnan Vpk:lla oli osasto rantakadulla ja siellähän minä istuin autoissa päivät pitkät. Silloin tiesin, että tässä on sitä jotain. Liityin nuoriso-osastoon kahdeksan vuotiaana ja olin mukana toiminnassa vuoden verran. Tämän jälkeen musiikkiharrastus vei mukana ja palokuntaharrastukseen tuli tauko. Täytin 16 ja ajattelin, että vieläköhän toimintaan pääsee mukaan ja päätin soittaa tutulle asemalle. Minut otettiin avosylin vastaan ja pääsin suoraan hälytysosastoon harjoittelijaksi. Muutaman vuoden oli mukana harjoittelijana ja 18-vuotiaana pääsin sammutustyökurssille.
Mikä palokunnassa kiehtoo?
Palokunnassa mukana oleminen ei ole aivan normaalin harrastuksen tapaista. Palokunnassa porukasta tulee tiivis kuin toinen perhe. Seura on hyvää ja ammattilaisia on joka lähtöön. Toinen tärkeä asia on halu auttaa hädässä olevia. Siitä tulee mahtava tunne, kun keikoilla onnistuu tai saa jotai sellaista aikaiseksi, että joku selviää tilanteesta tai saadaan vahinkoja pienemmiksi.
Mikä toiminnassa on parasta?
Yhteisöllisyys ja itsensa toteuttaminen. Palokunnassa pääset käyttämään omaa luovuuttasi ja ”uralla” eteneminen on itsestä kiinni.
Oletko saanut palokunnasta oppia siviiliin?
Olen saanut vuosien varrella paljonkin uutta oppia ja aiemmin opitut asiat ovat helpottuneet huomattavasti, jos on ajatellut asioita liian monimutkaisesti. Lisäksi olen saanut paljon oppia palokunnan ulkopuolisistakin asioista, koska joukossamme on monen alan osaajia, sähkömiehistä ensihoitajiin.
Kenelle suosittelisit toimintaa?
Palokuntatoiminta sopii kaikille, jotka haluavat auttaa muita ja oppia uutta. Joukossamme on myös paljon naisia, joten toimintaan on helppo hypätä naisenakin.